Надсильний Псалом 90: його особливості та сенс

Псалом 90 – один із найвідоміших псалмів Біблії, нерідко званий "Псалмом безпеки". Цей псалом уособлює силу і міць заступництва Бога та його здатність захистити та підтримати своїх вірних слуг у всіх життєвих випробуваннях.

У Псалмі 90 апостол Мойсей говорить про нашого відданого і вірного Бога, який є надійною опорою і притулком для всіх, хто щиро вірить у Нього. Цей псалом нагадує нам про велич Бога і нашу залежність від Нього. Він нагадує нам про те, що тільки з Богом ми можемо подолати всі труднощі життя і знайти справжнє щастя та впевненість.

Псалом 90 переповнений мудрістю та обіцянками Бога, які сповнюють серце віруючих надією та впевненістю. У цьому псалмі Мойсей стверджує, що всі, хто звертається до Бога, знайдуть спокій та захист під Його крилами. Він обіцяє, що Бог буде з ними за всіх життєвих обставин, даруючи їм свою силу та втіху.

Чим сильний Псалом 90
РядокЗміст
1Мальовничий опис благ заступництва Всевишнього
2Впевненість у захисті та порятунку
3Обіцянка порятунку від пасток та лих
4Подання Бога як надійного захисника
5Впевненість у звільненні від страху та хвороб
6Надія на звільнення від переслідувачів
7Заклик до допомоги Всевишнього та віра у Його відповідь
8Впевненість у праведності та справедливості Бога
9Глибока впевненість у безпеці та захисті Всевишнього
10Подяка та прославлення за порятунок та захист

Як діє Псалом 90?

Цей псалом настільки сильний, що навіть люди невіруючі відчували у своєму житті присутність Господа. Псалом 90 спрямований на захист від будь-якого зла, огородження від спокус та гріхопадіння, від ворожих напастей та загибелі душі та тіла. При читанні цієї молитви людина відчуває присутність Господа, безпеку та турботу рук Його.

Чи можна читати псалом 90 щодня?

Відповідає священик Діонісій Свічников: Здрастуйте, Олено! Читання цього псалму не приурочене до будь-яких певних обставин. Він має богослужбове вживання і читається у храмі щодня під час служби у певний час.

У якому разі читається 90 псалом?

90-й псалом – це псалом сам по собі дуже значущий у церковному побуті. Зазвичай церковна людина його знає напам'ять і прийнято її читати і під час значних служб (наприклад, на літії людина його може читати, коли сама молиться за померлих), і під час серйозних випробувань.

Який псалом від чого допомагає?

Він просвітлює розум, він зводить на небеса, він робить людей співбесідниками Божими, радує душу, припиняє суд, упокорює ворогуючих.. Де псалом із сокрушенням, там і Бог із Ангелами. Читати псалми можна клейно. Важливо зосередитись на молитві, не відволікатися, налаштуватися не на монотонне читання, а на живу розмову з Богом.

Related Posts

Чому чоловік демонстративно ігнорує: причини та як із цим впоратисяЧому чоловік демонстративно ігнорує: причини та як із цим впоратися

У відносинах між людьми ігнорування може стати зброєю для досягнення певної мети або висловлення відмови в комунікації. І хоча ігнорування може бути поширене як у чоловіків, так і у жінок,

Як зняти квартиру та здавати її по добовоЯк зняти квартиру та здавати її по добово

Чи можна здавати орендовану квартиру подобово? Цивільний кодекс дозволяє здати квартиру в найм на будь-який термін. Власник може здавати квартиру в оренду як довгостроково, так і подобово. Що потрібно для